Al-Ahram Orientális Tánccsoport

Az Al Ahram Hastánccsoport 2018 novemberében ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. Az évek alatt a csoport összetétele változott, de vannak, akik kezdetektől tagok. Rendszeresen fellépnek a környék településein, különféle rendezvényeken, valamint házigazdáik az évente megrendezésre kerülő Al Ahram Hastánc Fesztiválnak Sümegen.Számos megmérettetésen vannak túl, ahonnan mindig szép eredményekkel tértek haza. Céljuk az Orientális tánc még mélyebb ismerete, valamint átadni az embereknek a tánc iránti szeretetüket a műsoraikkal, éppen ezért folyamatosan képezik magukat, hazai és külföldi mestertanárok óráin. A Sümegi Hastánc Egyesület elnöke, és a csoportok művészi vezetője és koreográfusa Mikola Nikoletta.

Egy jó rendezvény titka a gondosan összeállított és igényes fellépőkből összeválogatott műsor. A hastánc rendkívül kedvelt mind az idősebb mind a fiatalok körében ezért is jó választás bármilyen rendezvényen, mely akár szabadtéren akár zárt helyen egyaránt lenyűgözi a közönséget. Így a műsor és a rendezvény sikere is garantált. Céges és magánrendezvények, születésnapi ünnepségek, fesztiválok, falunapok, esküvők, jótékonysági estek ünnepi hangulatát fokozhatják műsorunkkal.

A műsor hossza 20 perc

Műsor tartalma:

- klasszikus hastánc: (raks sharki, baladi)
- dobszóló
- eszközös táncok: (fátyol, ízisz, legyezőfátyol, ujjcin, csörgőkarika)
- egyiptomi folklór táncok: (saidy botos, fallahi, hagalla)
- modern egyiptomi pop
- hastánc fúziók: (szamba, afro, flamenco)

Technikai igények:
- öltöző
- hangosítás (a zenét pendrive-on vagy CD-n biztosítjuk)
- tánctér, vagy színpad

Egyedi műsoridőről egyeztetés után egyedi ajánlatot adunk.

A műsorról számlát állítunk ki.

Érdeklődni, árajánlatot kérni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Mikola Nikoletta
+36 30/552-5593


alahramsumeg@gmail.com

www.mikolanikoletta.hu
www.facebook.com/alahramsumeg

Aktuális programok:

12. Al-Ahram Hastánc Gála 2020. április 18. 17 óra

Helyszín: Kisfaludy Sándor Művelődési Központ Sümeg

"A mélység titka" címmel megrendezzük éves gálaműsorunkat, ahol fellép az egyesület összes csoportja, valamint meghívott vendégelőadók is színesítik műsorunkat.

Sztárvendégeink 2020-ban Schäfer Katalin és Varga Alexandra lesz.

Schafer Katalin és Varga Alexandra  workshop hétvége Sümegen!  

Helyszín:
Hotel Kapitány****Superior
Sümeg
Időpont:
2020.04.19. vasárnap
9:30-10:30 Nature Dance Schäfer Katalinnal! (Jó idő esetén szabadtéren)
Ez a szabad ég alatt zajló modern tánc alapú óra a természet elemeit és jelenségeit szólaltatja meg a mozdulatok nyelvén.
Pontos helyszín később...
Óra menete: A test felkészítése a tánctechnikák tanulására a megfelelő izomzat kialakításával, illetve a belső, mély izmok megerősítése és nyújtása által. Az óra elején a hangolódás illetve az óra végén a kombináció a természet elemei, jelenségei közül mindig más témára épül. Feladat, hogy a tanítványok felfedezzék a test természetes és sajátos mozgáslehetőségeit és ezeken keresztül testtudatra tegyenek szert, valamint a határaikhoz képest maximálisan kihasználják a testükben rejlő lehetőségeket.

11:00-13:00 Improra fel! Varga Alexandrával!
Ez a workshop az improvizációs készségfejlesztésre épül. Különböző feladatokon keresztül, kis lépésekben építjük és gyakoroljuk a rögtönzés művészetét. A cél az, hogy együtt felfedezzük pár könnyen alkalmazható technikával, hogy az impró csodálatos, és egyáltalán nincs mitől félni vele kapcsolatban.

13:00-14:30 Ebéd szünet (Lehetőség lesz a helyszínen ebédelni, részletek később)

14:30-16:30 Pop Oriental Schäfer Katalinnal!
Izgalmas táncutazás egy különleges helyre ahol a mesés Kelet találkozik, összeolvad a dinamikus Nyugattal. Vidám pop koreográfia workshop Katával a rá jellemző, rendhagyó összekötések, lépés kombinációk és jó hangulat jegyében. Táncoljunk és fejlődjünk együtt újra Sümegen.

Bővebb információ az Al-Ahram Orientális Tánccsoport facebook oldalán
Jelentkezés:
Mikola Nikoletta Tel.: 06 30 552 5593 e-mail: alahramsumeg@gmail.com